Share |

COACHING & LICHAAMSGERICHTE THERAPIE VOOR VROUWEN

www.exitonzekerheid.nl

www.zorgmoeder.nl

Na de middelbare school ben ik afgestudeerd in de Europese Natuur-geneeskunde (HBO Bachelor). Als specialisatie heb ik Klassieke Homeopathie, Diëtetiek en Voeding gekozen. Onderdeel van de opleiding was een uitgebreide reguliere medische basis.

Daarnaast heb ik de Post-HBO basisopleiding Adem- en Ontspanningstherapie gevolgd bij Jan van Dixhoorn (grondlegger AOT), gericht op begeleiding van fysieke klachten zoals astma, chronische pijn, nek- en rugklachten of ademproblemen, maar ook bij psychische klachten zoals angst en nervositeit.

Deze opleidingen hebben me een gedegen basis gegeven in zowel de reguliere geneeskunde alswel de natuurgeneeskundige principes. Het heeft mij gevormd in mijn visie op gezondheid, ziekte, balans en preventie.

Mijn interesse en passie is echter ook altijd uitgegaan naar de psyche van de mens en de achterliggende redenen en oorzaken van gedrag en psychische klachten.

Zodoende heb ik een vervolgopleiding (gecertificeerd) gevolgd tot lichaamsgericht therapeut met als specialisatie non-verbale gedragsanalyse aan het Innerscore Instituut. Deze opleiding is gebaseerd op een Amerikaanse psychotherapeutische methode, ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Barry Goodfield. De methode is een snelle en zeer verhelderende manier om tot inzicht te komen in je eigen gedrag. Via lichaamsgericht werken leer je dit gedrag effectief te veranderen om zo meer controle over je eigen leven te krijgen.

Om mijn kennis op peil te houden en te verbreden (en omdat ik er veel plezier in heb) studeer ik Psychologie aan de Open Universiteit en maak ik deel uit van een intervisiegroep, samen met collega-therapeuten. Daarnaast heb ik onlangs de training 'Focusing' bij FocusCentrum Aaffien de Vries gevolgd als uitbreiding op de lichaamsgerichte methoden in mijn praktijk.

Naast mijn opleidingen heb ik de afgelopen jaren bij verschillende organisaties gewerkt binnen de Werving & Selectie branche als (Executive) Search Consultant. Het is een vak waarbij je in aanraking komt met zeer veel verschillende persoonlijkheden wat heeft bijgedragen tot de inzichten in de uiteenlopende motieven en drijfveren van mensen.

Telefoon:  +31 (0)6 52 307 143
E-mail:      info@insight-view.nl

Achtergrond

Katja Duijndam

 

Voor meer informatie zie mijn LinkedIn-pagina:

 

 

 

 

 

Praktijk

Ik heb een privépraktijk aan huis waar ik in alle rust en privacy met mijn cliënten kan werken, waarbij ik me richt op de non-verbale analyse, de video-strategie analyse, lichaamsgerichte therapie en coaching, waarin de principes van de adem- en ontspanningstherapie (AOT) een natuurlijk onderdeel zijn. 

Naast mijn praktijk ben ik gelukkig getrouwd en heb ik twee zoons van vijftien en achttien jaar.

* Insight-View is er op gericht problemen van lichte psycho-sociale aard te behandelen. Complexe, zwaardere problematiek of psychiatrische stoornissen zullen worden doorverwezen naar de eerstelijns psychologische zorg.