Share |

COACHING & LICHAAMSGERICHTE THERAPIE VOOR VROUWEN

www.exitonzekerheid.nl

www.zorgmoeder.nl

Naast de coachingsgesprekken en het videowerk maak ik gebruik van lichaamsgerichte sessies. Inzicht in het hoe en waarom kan dan wel verhelderend werken, maar soms is het moeilijk om dit inzicht door middel van gesprekken zodanig te integreren in jouw leven dat het gaat ‘werken’. Alleen praten over het probleem en de mogelijke oplossing heeft dan weinig nut.

Lichaamsgerichte sessies werken echter met het gehele systeem, waardoor je de verkregen inzichten veel beter kunt ‘doorvoelen’ en je beter vorm kunt geven aan de veranderingen die je in je leven wilt bewerkstelligen. Met het gehele systeem bedoelen we het lichaam samen met de ademhaling, spierspanning, houding, gevoelde emoties, uitingen van deze emoties, beweging én inzicht.

Het uitgangspunt voor het lichaamswerk is dat eerdere ervaringen doorwerken en herinneringen zich opslaan in je lichaam. Deze herinneringen en emoties worden door het gehele lichaam ervaren. 

Telefoon:  +31 (0)6 52 307 143
E-mail:      info@insight-view.nl

Lichaamsgerichte Sessies

Lichaamswerk als ingang naar emoties en inzicht.

 

Het lichaam als tool voor verandering in je leven.

 

Werken met het gehele systeem, waardoor je vorm kunt geven aan de gevonden inzichten.

 

Daadwerkelijk uiting kunnen geven aan de ervaren emoties. 

 

Zonder beperking kunnen zeggen wat je altijd al hebt willen zeggen.

 

In vrijheid je boosheid, verdriet of frustratie op een voor jou passende manier kunnen uiten.

 

Loskomen van de oude emoties en besluiten die je al zo lang met je meedraagt.

 

Werken met je lichaam naar ontwikkeling en positieve veranderingen in je leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het lichaam als ingang naar emoties en inzicht

Bij het lichaamswerk gebruiken we het lichaam als ingang om blokkades te voelen en op te heffen. Door middel van ontspanning en concentratie op je gehele systeem ga je terug naar de oorsprong van (overlevings)strategieën, overtuigingen, verwachtingen en oude besluiten.  Je ervaart hierbij de emoties van vroeger en wat ze met je gedaan hebben. Hierbij heb je de vrijheid deze emoties op een voor jou passende manier te uiten en te doorvoelen. Ook ervaar je oude beslissingen die je hebt genomen en in welke mate ze nu nog beperkend voor je zijn. 

Het lichaam als tool voor ontwikkeling en groei

Naar aanleiding van de ervaren emoties en het ontdekken van oude besluiten, verkrijg je een dieper inzicht in het hoe en waarom van jouw strategieën en verwachtingen ten aanzien van je omgeving.  Je leert nieuwe besluiten te nemen die meer passend voor je zijn. Vanuit lichaamsniveau en met je gehele systeem geef je vorm aan die nieuwe besluiten die je meeneemt naar het hier en nu. Eigenlijk verander je de oude strategieën in nieuwe, effectievere strategieën.

Bij de lichaamsgerichte sessies werk je vanuit een liggende houding, waarbij je gedurende de sessie vanzelf een houding vindt of zoekt die bij je past. De praktijkruimte voor lichaamswerk is specifiek hiervoor uitgerust.